UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Північний потік-2" подав заявку на продовження будівництва в наступному році

Профільне німецьке відомство розгляне заявку на внесення змін у проект.

Федеральне відомство морського судноплавства і гідрографії сьогодні, 16 грудня, розгляне заявку на зміни в проект Nord Stream 2, які стосуються продовження строків будівництва до весни 2020 року. Про це пише DW.

Наголошується, що за затримки з роздільною здатністю від Данії, будівельні роботи планують продовжити взимку і навесні 2020 року.

Відповідно, закінчення проекту слід чекати восени 2020 року.

Раніше повідомлялося про те, що Конгрес США включив до оборонного бюджету на наступний рік положення про введення санкцій проти газопроводу "Північний потік-2".

Морський газопровід "Північний потік-2" потужністю 55 млрд куб. м на рік повинен пройти від компресорної станції "Слов'янська" в Кінгісепському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. Засновником і власником контрольного пакета акцій акціонерного товариства "Північний потік-2" є російський газовий монополіст "Газпром".

Докладніше читайте в матеріалі експертів Центру глобалістики "Стратегія XXI" Михайла Гончара, Оксани Іщук, Віталія Мартинюка та Ігоря Стукаленко "Нормандська перегазовка по-кремлівськи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".