UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Північний потік-2» - Німецькі екологи оскаржують новий дозвіл на будівництво

Існування газопроводу несумісне з кліматичними цілями Німеччини.

Німецькі екологи з природоохоронної організації Deutsche Umwelthilfe (DUH) заявили, що оскаржать рішення Федерального відомства по судноплавству і гідрографії (BSH), завдяки якому продовжилося будівництво російського газопроводу «Північний потік-2». Про це в DUH заявили у вівторок, 18 травня.

На їхню думку, будівництво та експлуатація газопроводу несумісні з кліматичними цілями Німеччини.

«Всупереч здоровому глузду кліматичної політики BSH дозволило продовжити будівництво найбільшого в Європі проекту в сфері викопного палива. Рішення BSH також суперечить духу і тексту рішення Федерального конституційного суду ФРН про охорону навколишнього середовища », - сказав глава організації Саша Мюллер-Креннер.

Читайте також: РФ планує завершити «Північний потік-2» вже цього року

Повідомлялося, що Федеральне відомство по судноплавству і гідрографії (BSH) дозволило прокласти ще частина газопроводу "Північний потік-2" на двокілометровій ділянці в водах Німеччини.

Нагадаємо, президент США Джо Байден виступає проти завершення проекту, але разом з цим намагається налагодити відносини з Німеччиною.

Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас не виробили спільну позицію щодо російського газопроводу «Північний потік-2».

Детальніше про те, чому досі не зупинили «погану угоду для Європи» читайте в статті Михайла Гончара «Підводні течії проекту «Північний потік-2 ».