UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південнокорейська компанія SK Hynix інвестує $3,9 млрд у новий завод у США, де випускатимуть ІІ-чіпи

Виробник чіпів вкладе мільярди у підприємство з випуску мікросхем у штаті Індіана.

Південнокорейський чіпмейкер SK Hynix планує інвестувати $3,87 млрд у підприємство з корпусування мікросхем в американській Індіані, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Читайте також: На Тайвані стався найсильніший за 25 років землетрус: чому вчені не здивувалися

У другому півріччі 2028 року завод розпочне масове виробництво чіпів високопропускної пам'яті (high-bandwidth memory, HBM) - найпродуктивніших чіпів стандарту DRAM. Такі мікросхеми використовуються в графічних процесорах, призначених для навчання систем штучного інтелекту (ІІ) на кшталт ChatGPT.

SK Hynix – ексклюзивний партнер Nvidia Corp. в галузі HBM для найсучасніших графічних процесорів американської компанії.

Читайте також: На Тайвані стався найсильніший за останні 25 років землетрус. Є постраждалі

На новому заводі також розроблятимуться чіпи нового покоління.

Влада штату Індіана запропонувала SK Hynix податкові стимули на суму до $554 млн, пише The Wall Street Journal. Завдяки її підприємству у регіоні з'явиться понад 1 тис. робочих місць.

Раніше ми писали про те, що адміністрація президента США Джо Байдена переглянула правила, спрямовані на ускладнення доступу Китаю до американських чіпів штучного інтелекту (ІІ) та інструментів для виробництва мікросхем. Правила, опубліковані в жовтні минулого року, спрямовані на припинення поставок до Китаю більш досконалих мікросхем штучного інтелекту, розроблених Nvidia та іншими компаніями, оскільки Вашингтон посилює тиск на Пекін через побоювання, що його передовий технологічний сектор може сприяти посиленню військової могутності Китаю.