UA / RU
Підтримати ZN.ua

Південна Корея скасує податки на доходи іноземців від облігацій

Це пов'язано з потенційним включенням Кореї до світового індексу державних облігацій WGBI.

Уряд Південної Кореї 17 жовтня скасує податки на доходи іноземців від інвестицій у казначейські облігації та облігації грошової стабілізації, повідомив корейський міністр фінансів Чу Кен Хо, передає Reuters.

Виступаючи перед журналістами пізно ввечері в США після зустрічі міністрів фінансів і керівників центральних банків країн G20, Кен Хо сказав, що уряд вирішив перенести терміни запланованого скасування податків з 2023 року на наступний тиждень, щоб стимулювати приплив капіталу на місцевий ринок облігацій.

FTSE Russell, глобальний постачальник індексів, 30 вересня заявив, що додав Південну Корею до списку для можливого включення до свого світового індексу державних облігацій (WGBI).

Читайте також: За три дні українці придбали військових облігацій на 25 мільйонів

"Ми були включені до списку спостерігачів WGBI наприкінці вересня, але ми подумали, що необхідно зробити швидкий крок, щоб залучити більше іноземних інвестицій на наш ринок казначейських облігацій", - сказав Кен Хо.

На початку жовтня стало відомо, що за останні дев'ять місяців світові акції та облігації втратили рекордну суму в 36 трильйонів доларів внаслідок великого розпродажу. Це стосувалося як надбезпечних казначейських зобов'язань США, так і ризикових акцій.