UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пінчук рекомендує західним інвесторам вкладати кошти в Україну

Україна готова провести непопулярні, але необхідні реформи. Пінчук порадив західним інвесторам скористатися цим моментом.

Україні сьогодні відкрилися нові унікальні можливості, і країна має скористатися ними, особливо з огляду на трагічні події, які цьому передували, вважає відомий український бізнесмен Віктор Пінчук.

"Ми маємо такий шанс, якого нікого не було раніше", - сказав він на інвестиційній конференції в Лондоні "Європейський вибір України: вплив на бізнес".

Пінчук відзначив, що в Україні і раніше були хороші можливості для розвитку, наприклад, освічені громадяни, стратегічне розташування між Заходом і Сходом, але зараз у країні визріло громадянське суспільство, яке готове відстоювати європейські цінності і вигнати корупцію.

"Коли мене за кордоном питають, чому ці люди вмирали за Угоду про асоціацію з ЄС із створенням всеосяжної зони вільної торгівлі, або як вона там довго називається, я відповідаю: вони вмирали за європейські цінності", - сказав бізнесмен.

Він підкреслив, що для президента Петра Порошенка сьогодні абсолютний пріоритет - повернути мир.

Пінчук уточнив, що його тесть, другий президент країни Леонід Кучма, брав участь у двох зустрічах контактної групи, створеної для пошуку шляхів врегулювання ситуації на сході країни: "Після першої зустрічі він був оптимістичним, після другої - песимістичним".

У той же час, як сказав Пінчук, у найближчі дні контактна група планує відновити роботу.

Бізнесмен зазначив, що другим за значущістю пріоритетом для Порошенка є проведення реформ.

Пінчук зазначив, що сьогодні вперше за тривалий час у країні зростає рейтинг політиків, які пропонують непопулярні реформи.

"Наше суспільство заплатило велику ціну. Приходять нові лідери, вони добре готові до цієї роботи. І це важливий сигнал і шанс для інвесторів. Моя порада вам: ви повинні інвестувати зараз. Не спізніться", - сказав бізнесмен. !zn

Читайте також:

Пінчук порадив владі не "злити" можливість побудувати нову Україну

Пінчук: Необхідно домогтися, щоб в Україні гроші не давали владу, а влада не давала грошей

Пінчук закликав до компромісу на основі любові до України