UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пільгові кредити для бізнесу: За минулий тиждень банки видали 196 кредитів

Всього видано 1446 кредитів на суму 2,413 млрд грн.

За минулий тиждень уповноважені банки в рамках держпрограми "Доступні кредити 5-7-9%" оформили 196 нових кредитних угод на загальну суму 638 млн грн. Про це повідомляє пресс-служба Мінфіну.

Станом на 27 липня 2020 року вже видано 1446 кредитів на загальну суму 2,413 млрд грн.

"Найбільшим попитом бізнесу продовжують користуватися кредити на рефінансування раніше отриманих позик. За минулий тиждень портфель рефінансованих кредитів в рамках програми виріс на півмільярда гривень (564 млн грн). Він вже перевищив півтора мільярда гривень (1,637 млрд грн) і продовжує зростати. Сума заявок на рефінансування склала 6,464 млрд грн з моменту запуску цього антикризового продукту", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що стабільно високим залишається попит бізнесу на інвестиційні кредити в рамках програми. Станом на 27 липня сума заявок на отримання позик у рамках цього продукту склала 5,129 млрд грн. Уповноважені банки з моменту запуску програми вже видали інвестиційних кредитів на суму 757,3 млн грн.

Зараз позику в рамках програми можна отримати у 18 банках.

Читайте також: Кабмін хоче розширити програму доступних кредитів для бізнесу з доходом в 100 мільйонів

Раніше міністр економіки Ігор Петрашко заявив, що державна програма пільгового кредитування для бізнесу "5-7-9%" не запрацювала у повному обсязі, оскільки банки не хочуть брати на себе ризики видачі коштів.

Кабмін прийняв постанову про початок програми "Доступні кредити 5-7-9%" для малого бізнесу з 1 лютого.

29 квітня Кабмін підтримав законопроект, який пропонує надавати кредити малим підприємцям під державні гарантії.