UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пільги на комунальні послуги для УБД: хто та яку знижку може отримати

Це стосується також членів їх сімей.

З перших днів війни, яку розпочала Росія, на захист України стало багато військовослужбовців. Вони мають право на певні пільги від держави. В тому числі і знижку на комунальні послуги, пише NV.

Читайте також: Комунальні пільги УБД: чи має на них право його дружина та її діти від першого шлюбу

Відповідно до Закону України № 3551-XII Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту учасники бойових дій мають право на 75% знижки плати:

У ПФУ уточнили, що пільга на комунальні послуги для учасника бойових дій поширюється на найближчих членів його сім'ї, включаючи дітей дружини від попереднього шлюбу.

«Така пільга надається членам сім'ї пільговика, до яких належать, зокрема, дружина (чоловік), неповнолітні діти віком до 18 років. Тобто пільги з оплати житлово-комунальних послуг надаються членам сім'ї, у тому числі - неповнолітнім дітям, які проживають однією сім'єю з учасником бойових дій», Хто з членів родини УБД може подати заяву на пільги

За потреби подати заяву на призначення пільг замість ветерана війни можуть члени його родини. До них належать, зокрема:

Як і куди подавати заяву на отримання знижки на комунальної послуги

Замість двох окремих заяв, за експериментальним проєктом, можна подати одну спрощену — про взяття на облік та про надання пільг.

Подати заяву та необхідні документи можна в один зі способів:

Деякі категорії пенсіонерів мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Нагадаємо, хто має право на 100% знижку.