UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пільги для військових: на який обсяг спожитого газу можна отримати знижку

Для цього діють певні соціальні нормативи.

Українські військові мають право на пільги від держави. Зокрема, вони можуть отримати пільги на житлово-комунальні послуги. Видання «Газправда» розповіло, на який обсяг спожитого газу надається знижка для домогосподарства пільговика.

На який обсяг газу можна отримати пільгу

Окремі категорії громадян, які відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» набули статусу пільговика, мають право на певну знижку на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема – і на газ (для приготування їжі, підігріву води та опалення).

Читайте також: Тариф на газ: скільки українцям треба платити з 1 липня

Відсоток знижки на газ, визначений Законом, надається не на весь фактичний обсяг споживання енергоресурсу за обліковий період.

Знижка надається виключно на соціальну норму споживання газу, встановлену Кабміном.

«Соціальна норма розраховується окремо для кожного домогосподарства та залежить від кількості членів сім’ї пільговика, що проживають в домогосподарстві, та виду споживання природного газу», – йдеться у повідомленні.

В залежності від виду споживання природного газу, діють такі соціальні нормативи:

Приготування їжі та підігрів води:

Читайте також: Соціальні пільги: хто має право на 50% знижку на оплату комунальних послуг

Слід зазначити, що соціальна норма житла, на яку надається знижка, при розрахунках плати за опалення пільговику, також встановлена урядом та становить:

Раніше ми писали, хто в Україні має право на пільги по оплаті житлово-комунальних послуг.