UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підвищення тарифів на світло: чи буде воно у березні

Пояснення дав міністр енергетики.

Попри війну, українці зобов’язані оплачувати комунальні послуги. Нещодавно уряд України дозволив відключати світло побутовим споживачам, які систематично не сплачують платіжки та накопичили борги.

Читайте також: Тарифи на комуналку в Україні можуть зрости через затримку допомоги від США - Bloomberg

Міністр енергетики України Герман Галущенко під час загальнонаціонального телемарафону розповів, чи варто очікувати підвищення тарифів на електроенергію найближчим часом, пише «Апостроф».

У Міністерстві енергетики запевнили, що питання підвищення тарифів на електричну енергію немає взагалі на порядку денному. З огляду на це, не обговорюються ані можливі дати, ані ціни.

Зокрема, міністр прокоментував інформацію, яку поширили в Комітеті Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ щодо можливого підвищення ціни на електроенергію до 6 грн/кВт-год.

«По-перше, 6 грн за кіловат точно не буде. Це просто якийсь вкид. Він нічим не обґрунтований. Але справді до кінця опалювального сезону тариф не зміниться, тому що є постанова, яка діє до 1 травня», – повідомив міністр.

Він зауважив, що лише у квітні поточного року будуть дивитися на ситуацію, проте зараз «немає ані проєктів, ані розрахунків».

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) також не рухається в цьому напрямку.

«Відповідно, на сьогодні на столі жодних проєктів рішень немає. Тобто дати підвищення точно нема», - наголосив Герман Галущенко.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України продовжив дію покладання спеціальних обов’язків на електроенергію для населення до кінця квітня 2024 року.