UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підвищення пенсійного віку для жінок не вирішить жодних проблем

Колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики України Павло Розенко вважає недоцільним підвищення пенсійного віку для жінок, оскільки воно не вирішує жодних проблем.

Як експерт, я дотримуюсь тієї точки зору, що якщо ми хочемо провести пенсійну реформу в Україні, від питання про збільшення пенсійного віку для жінок треба відмовитись. Для всіх очевидно, що сьогодні питання підвищення пенсійного віку не вирішить жодних проблем як самих жінок, так і балансу Пенсійного фонду Украіни. Уряд неодноразово заявляв про те, що заощадить на цьому кроці лише близько 500 мільйонів гривень щорічно. На сьогоднішній день дефіцит бюджету Пенсійного фонду разом з державними дотаціями становить близько 60 мільярдів гривень. Отже, підвищення пенсійного віку не є тим ресурсом, який суттєво змінить ситуацію у пенсійній системі України», - сказав він у ході інтернет-конференції.

Він також підкреслив, що «нинішній уряд досі не реалізував жодної передвиборчої обіцянки у соціальній сфері президента України Віктора Януковича». «Це стосується не тільки розмірів пенсій, але і в цілому покращення життя наших громадян», - сказав він.