UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підрозділ ДТЕК Ахметова, що торгує електроенергією, збільшив операційний прибуток у 1,5 рази

Зменшення чистого прибутку відбулося за рахунок збільшення "інших витрат".  

За три квартали поточного року компанія Д.Трейдінг Ріната Ахметова отримала чистий прибуток 1,23 млрд грн, що на 0,31 млрд грн меньше, ніж у аналогічному періоді 2020 року (1,54 млрд грн). Однак операційний прибуток суттєво зріс – з 1,92 млрд грн до 3,01 млрд грн. Про це йдеться у фінансовій звітності компанії, пише БізнесЦензор.

Зниження чистого прибутку відбулось за рахунок значного збільшення витрат по статті "Інші витрати" - з 18 млн в 2020 році до 965 млн в 2021.

Зазначається, що чистий дохід компанії також виріс. За 9 місяців 2021 року він склав 66,51 млрд грн, порівняно з 43,26 млрд грн в аналогічному періоді 2020 року.

ТОВ "Д.Трейдінг" – трейдерський підрозділ енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова. Д.Трейдінг займається торгівлею електроенергії, яку виробляє ДТЕК Енерго та природного газу, який видобуває ДТЕК Нафтогаз.

Читайте також: Не Коломойським та Ахметовим єдиними: кого українці вважають олігархами

Нагадаємо, що НКРЕКП прийняла рішення щодо нових обмежень по максимальних цінах на електроенергії у зоні Бурштинської ТЕС Ахметова, які почнуть діяти з 1 січня 2022 року. 

Ахметов, Коломойський, Веревський та інші оптимізує податки через Швейцарію. Про це у своїй статті пише Юлія Самаєва, редакторка економіки ZN.UA  «От же ж кантони!».