UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підрив Каховської ГЕС: Кабмін пообіцяв населенню до 100 тисяч виплат за втрачений врожай на городах

Передбачено виплати в розмірі 3300 грн на кожну сотку приватного городу.

Кабмін запланував виплати, щоб покрити збитки населенню через втрату урожаю овочів та іншої городини після підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 4 серпня.

"На порядку денному сьогодні маємо рішення щодо виплат людям в Херсонській та Миколаївській областях, які втратили свої врожаї через російський теракт на Каховській ГЕС. Внаслідок підриву греблі багато ділянок підтопило й люди втратили свої городи та врожай. Будемо допомагати", – зазначив голова уряду.

Передбачено виплати в розмірі 3300 грн за втрачений врожай овочів на кожній сотці земельної ділянки приватного городу.

Максимальна сума допомоги за втрачений врожай складе до 100 тис. грн. Для цих потреб уряд виділяє Херсонській та Миколаївській областям 271 млн грн.

Читайте також: Витяг з Державного земельного кадастру про землі в межах території громади: де можна отримати документ

Зокрема, Миколаївській обласній державній адміністрації (для Миколаївської обласної військової адміністрації) на це з резервного фонду держбюджету виділено 59,19 млн грн, Херсонській обласній державній адміністрації (для Херсонської обласної військової адміністрації) – 212,27 млн грн, уточнив представник уряду у ВР Тарас Мельничук у Telegram.