UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підприємці отримають житлові субсидії

Кабмін доручив розширити перелік отримувачів субсидій.

Кабінет міністрів України дозволив призначати субсидії тим підприємцям, які претендують на "карантинну допомогу", виплати якої почалися з 23 грудня.

«Ми розширюємо соціальні гарантії для одержувачів житлових субсидій, щоб ті, хто отримує допомогу з часткового безробіття, могли безперешкодно отримати і ці виплати, і субсидію», - зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу, 23 грудня.

За словами прем'єра, розширення програми житлових субсидій стосується майже 400 тис. осіб, які отримують допомогу по частковому безробіттю, серед яких близько 180 тис. - це фізичні особи-підприємці.

Він також закликав до 31 грудня реєструватися на отримання 8 тис держдопомоги тих підприємців, які будуть змушені закрити свій бізнес в період з 8 по 24 січня.

Читайте також: Близько 1,7 млн українців отримають виплати через введення карантину - Качка

«Закликаю українців- підприємців і звичайних працівників - активно реєструватися, щоб вони змогли отримати такі виплати. Ми продовжили термін подачі заявок до 31 грудня. Загалом вже подано понад 300 000 заявок», - повідомив прем'єр-міністр.

У Мінекономіки також розповіли про те, що держава почала впроваджувати три нові програми підтримки українців, щоб нівелювати можливий негативний вплив карантину, який буде діяти з 8 по 24 січня включно. Більшість виплат планується здійснити до кінця року.