UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підприємство Коломойського через суд вимагає скасування рішення Кабміну щодо продажу пільгового газу аграріям

Підготовче засідання суду призначено на 25 лютого.

Одна з газовидобувних компаній, в якій олігарх Ігор Коломойський є найбільшим акціонером, - "Полтавська газонафтова компанія" (ПГНК), - заперечила в Окружному адміністративному суді Києва постанову Кабміну щодо зобов'язань приватних газодобувачів продавати 20% своєї продукції на біржі за регульованими цінами. Про це йдеться у інформації суду.

На даний момент за позовом ПГНК відкрито провадження. Підготовче засідання призначено на 25 лютого 2022 року.

Компанія Коломойського вимагає визнати протиправною та недійсною вищевказану постанову уряду.

Крім того, "Укрнафтобуріння", яке також контролюється Коломойським, також є великим видобувачем газу, який проігнорував вимогу Кабміну.

Читайте також: Україні також дістанеться скраплений газ США: Польща закупила американський ЗПГ для постачання до українського кордону

Як відомо, 30 грудня Кабмін ухвалою  №1435  обмежив націнку при постачанні природного газу виробникам харчових продуктів, що мають суттєву соціальну значущість.

31 грудня 2021 року міністр агрополітики Роман Лещенко   підписав із виробниками соціально значущих продуктів харчування меморандум зі стабілізації цін  на природний газ власного видобутку.

На початку січня Міністерство аграрної політики оприлюднило список виробників соціальних продуктів, яким дадуть для виробництва природний газ внутрішнього видобутку з обмеженою 25-відсотковою націнкою. Наказ видано 5 січня 2021 року.