UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підозра у заволодінні $400 тисячами: топпосадовців АРМА відсторонено від посад

Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Тимчасовий очільник Нацагентства України з питань виявлення та управління активами, одержаними від корупційних злочинів (АРМА), його заступник та начальника управління агентства відсторонені від посад на час розслідування справи про можливе привласнення понад $400 тисяч.

Крім того, суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

За версією слідства, протягом серпня-грудня 2020 року посадовці у змові з адвокатами та фізичною особою заволоділи коштами, які були передані в управління АРМА. На підставі підроблених судових рішень вони перераховували передані в управління кошти на банківський рахунок сторонньої фізичної особи. А потім розподілили між учасниками групи.

Шістьом особам повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою, в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України). Санкція статті передбачає до 12 років колонії з конфіскацією майна.

Вже підготовлені клопотання про обрання підозрюваним адвокатам та цивільній особі запобіжних заходів. ДБР також перевіряє причетність підозрюваних до відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора, оперативний супровід – ДБР та СБУ.

Читайте також: Замах на заступника голови АРМА Павленка: СБУ викрила нападників

ZN.UA неодноразово писало про неефективну роботу АРМА. Докладніше – читайте у статтях Олександра Лємєнова: