UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підготовка до зими: Укренерго накопичило "гігантський запас обладнання"

За словами очільника Укренерго, в компанії більше трансформаторів, ніж може вибити Росія.

Україна наразі має та продовжує отримувати більше трансформаторів, ніж здатна вибити Росія своїми обстрілами. Про це голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів у інтерв'ю "ВВС Україна" напередодні масштабного обстрілу інфраструктури росіянами, 22 серпні, яке опубліковане сьогодні.

"Ми накопичили гігантський запас обладнання за допомогою західних донорів. І сьогодні до нас приїжджає щомісяця набагато більше трансформаторів, ніж ми теоретично можемо втратити від атак", – сказав він.

Читайте також: Графіки відключення світла 29 серпня будуть діяти всю добу – "Укренерго"

Він також назвав умову, при якій не буде відключень світла взимку, а якщо будуть, то короткі. За його словами, це можливе лише за умови теплої зими. 

"Ми в компанії завжди прораховуємо найгірші сценарії і готуємося до них. Тому, скажімо так, при теплій, зимовій погоді +2, +3 цілком можливо, що ніяких відключень не буде. При температурі -10 енергосистему збалансувати без відключень буде неможливо", – сказав Кудрицький.

Нагадаємо, що через російську ракетну атаку на Україну 26 серпня наразі чотири енергоблоки АЕС від'єднані від мережі. Про це проінформувало постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні в листі до МАГАТЕ.