UA / RU
Підтримати ZN.ua

Підготовка до опалювального сезону: "Енергоатом" повідомив про хід ремонтних робіт на енергоблоках АЕС

До зими залишилося відремонтувати чотири енергоблока з дев’яти.

НЕК "Енергоатом" залишилося відремонтувати до початку опалювального сезону чотири з дев’яти енергоблоків АЕС, що розташовані на підконтрольній Україні території. Відповідно до плану, один з них буде виведено з ремонту вже наприкінці серпня. Про це розповів президент компанії Петро Котін, передає Інтерфакс-Україна.

Наприкінці місяця буде виводитися один з них, а решта три енергоблоки поступово упродовж двох місяців будуть введені в роботу", – зазначив він.

Наразі немає блоків, які чекають на ремонти – усі або відремонтовані, або ремонтуються. Крім того,"фінансово-економічна програма компанії щодо ремонтів повністю збалансована".

Він підтвердив слова міністра енергетики Германа Галущенка, який днями заявив, що у листопаді-лютому 2023-2024 років дев'ять енергоблоків Південноукраїнської, Рівненської та Хмельницької АЕС загальною потужністю 7880 МВт будуть завантажені на 100%.

"Ми забезпечуємо всі необхідні ремонти, перевантаження блоків у період теплої погоди і до зими фактично все відремонтуємо, і всіма енергоблоками, що розташовані на контрольованій Україною території, входитимемо в зиму", – запевнив голова "Енергоатому". 

Читайте також: Енергетики повернули в роботу енергоблок-тисячник однієї з АЕС

Раніше голова НАЕК "Енергоатом" Петро Котін заявив, що четвертий енергоблок Запорізької АЕС, який перебуває у стані гарячого зупину, несе загрозу.