UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перший об'єкт малої приватизації пішов з молотка

Перший об'єкт продано через систему ProZorro.Продажі.

В Україні офіційно почалися продажі об'єктів малої приватизації через систему ProZorro.Продажі. Першим об'єктом, який вдалося реалізувати за ціною 209,7 тис. грн, став зернотік в Чернівецькій області площею 947,8 кв. м. Про це повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

"Ми йдемо дуже швидкими темпами. Минуло менше місяця з початку введення перших об'єктів малої приватизації в систему, а оголошено вже більше 200 аукціонів. Тільки на серпень призначено близько десятка, авторизовано 30 майданчиків. І перший успішний аукціон доводить, що інтерес до прозорих продажів лотів малої приватизації дуже великий. Знаковим є також і те, що першим проданим лотом став саме регіональний об'єкт, який належить територіальній громаді, отже мала приватизація відкриває великі можливості регіонам", - зазначив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

У систему ProZorro.Продажі в рамках малої приватизації вже внесено понад 800 об'єктів комунальної та державної власності. На основі цих реєстрів в системі формуються інформаційні повідомлення з чіткими термінами і умовами проведення аукціонів.

Серед найближчих аукціонів малої приватизації - продаж нежитлового приміщення площею понад 600 кв. м у Києві і пакету акцій держпідприємства Укрпапірпром. Дата проведення – 30 серпня.

Нагадаємо, раніше Кабмін анонсував запуск електронних земельних торгів через ProZorro з 1 вересня 2018 року. Державне підприємство "Сетам" приєднається до Prozorro.Продажі в процесі реалізації всіх активів, у тому числі підприємств малої приватизації.

Як повідомлялося, в січні Фонд державного майна України (ФДМУ) затвердив список об'єктів малої приватизації, які в поточному році підлягають продажу.

Верховна Рада ухвалила законопроект про приватизацію №7066 у другому читанні і в цілому 18 січня цього року.

Документ передбачає розподіл об'єктів на дві групи - об'єкти великої приватизації та об'єкти малої приватизації.

До об'єктів великої приватизації відносяться єдині майнові комплекси державних та комунальних підприємств та пакетів акцій акціонерних товариств, де понад 50% акцій володіє держава, а також вартість активів яких згідно фінансової звітності за останній рік перевищує 250 млн грн. Інші об'єкти віднесені до об'єктів малої приватизації.