UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перевізники Київщини не підвищуватимуть вартість проїзду, попри падіння пасажиропотоку на 20 выдсоткыв

Перевізники сподіваються, що до кінця року ситуація стабілізується - люди вакцинуються і матимуть COVID-сертифікати чи інші необхідні документи для проїзду.

Асоціації автоперевізників Київщини не підвищуватиме вартість проїзду до кінця року, попри зменшення пасажиропотоку н 20%. Про це заявив керівник Асоціації Олексій Павленко, передає "Укрінформ".

"На приміських перевезеннях Києва значно знизився пасажиропотік, він впав орієнтовно на 20%, але сподіваємося, що ситуація стабілізується, бо люди вакцинуються і матимуть COVID-сертифікати чи інші необхідні документи для проїзду", - сказав Павленко.

Він додав, що підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Київщини вже  відбулося раніше, цього року ціна проїзду більше не зростатиме.
Як повідомлялося, за літо на Київщині вартість міжміських і внутрішньоміських перевезень зросла до 18-30%. У вересні вартість проїзду зросла в середньому на 10-15%.

У серпні народний депутат від Білої Церкви Микола Бабенко заявив, що судово-економічна експертиза, яка була проведена в рамках кримінальної справи, що була порушена за його заявою, прямо встановила, що білоцерківський монополіст-перевізник сфальсифікував свої витрати більше, ніж на 6 млн гривень.

Реакція обладміністрації не змусила себе чекати. Вже 11 серпня голова КОДА Василь Володін провів зустріч з перевізниками, у ході якої сторони “попередньо домовилися про зниження тарифів на напрямках, де підвищення відбувались протягом 2021 року. Таке підвищення не може перевищувати 15-18%”.