UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перехід між станціями метро "Деміївська" та "Либідська": Кличко розповів, коли завершаться роботи

Рух на зачинених станціях відновлять на початку осені. 

Ремонтні робіт на перегоні між станціями київського метро "Деміївська" та "Либідська" наразі вже на завершальному етапі. Фахівці фіналізують роботи з будівництва нової ділянки тунелю довжиною 27 метрів і розпочали засипати котлован ґрунтом. Попереду ще благоустрій території. Про це повідомляє міський голова Києва Віталій Кличко.

"Сьогодні розпочали засипати котлован ґрунтом. Перед цим навколо оновленої ділянки тунелю котлован залили спеціальною цементною сумішшю та майже демонтували три рівні його кріплень. Невдовзі виконають роботи з благоустрою території на місці будмайданчику", – наголосив мер столиці.

Також завершують роботи з укладання нового рейкового полотна.

За його словами, поновити рух поїздів на ділянці планують на початку осені.

Читайте також: В Київському метрополітені пояснили, чому збитки ростуть втричі швидше ніж доходи

Як писало ZN.UA, закриття частини синьої гілки метро в столиці через підтоплення тунелю спричинило вибуховий ефект у ЗМІ, соціальних мережах і коридорах влади. Тільки лінивий, здається, не ухвалив рішення — прем'єр-міністр України дав доручення, віце-прем'єр-міністр провів засідання, міністр внутрішніх справ наголосив на необхідності, а міська прокуратура розпочала досудове розслідування. Однак у цій ситуації важливо не виписувати банальних рецептів, не шукати винних, а досліджувати причини прийняття такого екстраординарного рішення, як зупинка роботи метро. Про це читайте у статті    "Удар у спину. Хто зруйнував метро на Теремки?"