UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перед росіянами постануть виклики, якщо Індія припинить імпорт нафти з РФ — Зеленський

За словами президента, про це він говорив з Моді.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія та її уряд зіткнуться з проблемами, якщо Індія припинить закуповувати російську нафту. У інтервʼю індійським журналістам він підкреслив, що мова йде про мільярди, які йдуть на фінансування російської агресії. 

"У вас є вплив на російську економіку сьогодні. У вас він є, це правда, тому що багато експортних можливостей для Росії зараз закриті, але Індія відкрита. Ми говорили про це з паном прем'єр-міністром [Індії Нарендрою Моді], і, звичайно, сьогодні це допомагає російській армії", — заявив журналістам Зеленський.

Читайте також: У Білому домі прокоментували візит Моді до Києва

Він також додав, що уряд Індії "це розуміє", проте Київ та Нью-Делі будуть працювати над альтернативними шляхами. Президент підкреслив, що російська економіка отримує гроші також з ринків Китаю та арабського світу, що допомагає російському диктатору Владіміру Путіну продовжувати агресію. Зеленський зауважив, що він та суспільство РФ мають відчути, що "війна — це дуже дорога і витратна річ".

Нагадаємо, 23 серпня премʼєр Індії Нарендра Моді відвідав Київ. Під час свого візиту він зустрівся з Зеленським та заявив, що сторонам російсько-української війни доведеться домовлятись про мир, а він хоче посприяти цьому процесу. Моді також додав, що його країна не була нейтральним чи байдужим спостерігачем і завжди була на боці миру.