UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пенсіонерів обдзвонюють з попередженням про проблеми з пенсіями в березні - спростування Пенсійного фонду

Телефонні терористи дісталися вразливої категорії населення - людей похилого віку.

З 14 лютого до Контакт-центру Пенсійного фонду України почали надходити звернення громадян про одержання голосових повідомлень, нібито від Пенсійного фонду, про затримки у нарахуванні пенсій у березні. Про це повідомляє сайт ПФУ.

"Ця інформація неправдива. Механізм надсилання голосових повідомлень Фондом не застосовується. Просимо не піддаватись на провокації", - підкреслюють в Пенсійному фонді.

Читайте також: В Україні ввели компенсації за затримки виплат зарплат, пенсій і соцдопомоги

Наголошується, що Пенсійний фонд України продовжує фінансування пенсій за лютий згідно затвердженого графіка. Завершення виплати планується 25 числа, як передбачено Законом.

Виплата пенсій у березні здійснюватиметься відповідно до встановлених дат виплати з 4 по 25 число.

Також повідомляється, що у разі потреби, Пенсійний фонд України здійснює індивідуальне інформування громадян шляхом надсилання інформації на адреси електронної пошти користувачів електронних послуг вебпорталу Фонду, розміщення інформації на персональній сторінці користувача на вебпорталі та/або шляхом відправлення СМС-повідомлень.

Інформація про надсилання неправдивих голосових повідомлень буде передана правоохоронним органам.

Читайте також: Президент підписав закон, який посилює відповідальність за лжемінування

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський під час інтерв’ю 28 січня заявив, що переважна частина неправдивих повідомлень про "мінування" шкіл і дитсадків у Києві та в інших регіонах надходили з ОРДЛО та Криму, тимчасово окупованих Російською Федерацією.

Цю інформацію підтверджує також міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, який називає це елементом гібридної війни.