UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пенсійний фонд відзвітував щодо виплати 8 тис грн карантинної допомоги особам, які не могли отримати її раніше

 Перераховано виплати на загальну суму 1,8 млн грн.

Пенсійний фонд станом на 21 грудня загалом перерахував 1,8 млн грн карантинної допомоги особам, які раніше не отримали її через помилки в заявах. Йдеться про 8 тис грн держдопомоги підприємцям та їх найманим працівникам. Про це пише видання dtkt.ua з посиланням на данні ПФ.

Допомогу було профінансовано відповідно до постанови Кабміну від 07.04.2021 №328 щодо додаткових заходів соцпідтримки застрахованих осіб на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів.

Читайте також: Непостановка жінок на військовий облік: Які штрафи загрожують ФОПам та громадянам

Нагадаємо, 7 квітня Кабмін ухвалив рішення щодо запуску механізму виплати держдопомоги підприємцям і їх найманим працівникам у «червоних» зонах. 30 березня Верховна Рада підтримала виплату ФОПам одноразової фінансової допомоги.

Як писало ZN.UA, з 2017 року в Україні діє закон про державну допомогу. Передача органами влади державного ресурсу компаніям будь-якої форми власності або підтримка окремої діяльності не має відбуватися без виконання положень цього закону. Детальніше можна почитати у тексті Олени Гадомської, юриста юридичної фірми "Астерс" - "Карантинна" державна допомога".