UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пенсії віськовослужбовців: коли чекати їх підвищення

Перерахунок пенсій військовим відбудеться у 2022 році.

Перерахунок пенсій в Україні для військових ґрунтуватиметься на зарплаті чинних військовослужбовців.

У наступному році планується здійснити перерахунок пенсії колишнім співробітникам розвідувальних органів, які знаходяться на заслуженому відпочинку та отримують пенсію за законом «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Кому з військових перерахують пенсію у 2022 році

Зазначається, що доплату нарахують на виплати, які були здійснені з 1 серпня 2021 року, що стало можливим через зростання зарплат розвідників. Уряд погодив відповідне рішення ще у липні 2021 року в межах виконання норм нового закону «Про розвідку».

В Україні індексація військових пенсій запланована на 2022 рік, пише видання На пенсії.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що раніше ніколи не було індексації пенсій для військових в Україні.

«Ми індексуватимемо пенсії і військовим пенсіонерам та вченим, хоча цього не робили ніколи фактично. У нас заплановані додаткові виплати пенсіонерам віком 80+, 75+ та з 2022 року буде вже 70+», – пояснив він.

Читайте також: Підвищення пенсії в Україні: коли це станеться

Військова пенсія по втраті годувальника

Вже з 1 січня наступного року зросте розмір мінімальної пенсійної виплати по втраті годувальника, який загинув у зоні проведення АТО/ООС.  Наразі її розмір становить 6 100 грн, а з 2022 року – 7 800.

Отримати виплату зможуть:

Нагадаємо, що Уряд обіцяє збільшити розмір пенсій для військових та підвищити виплати для учасників бойових дій, які втратили працездатність.