UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пенсії військових: що робити, якщо відсутня інформація про зарплату

Іноді військова частина не може видати довідку про заробітну плату.

З початку війни, яку розпочала Росія, на захист України стало багато військовослужбовців. Військові мають право на призначення пенсії на особливих умовах.

Читайте також: Пенсії та грошові виплати: як вони зміняться з 1 березня

Адвокат Андрій Карпенко пояснив, як діяти військовому, який не може отримати довідку про зарплату для призначення пенсії. Він пояснив, що якщо військова частина незаконно відмовили у наданні необхідної довідки, потрібно подати скаргу до Штабу оперативного командування, якому підпорядковується частина або на гарячу лінію Міноборони (0 800 500 442;15 - 12).

Для вирішення фінансових питань адвокат рекомендує звернутися на Гарячу лінія Департаменту фінансів Міноборони з питань грошового забезпечення та соціальних виплат.

Телефон: 044 271 35 59

Години роботи Департаменту фінансів Міністерства оборони України:

Прийом громадян директором Департаменту фінансів Міністерства оборони України (з особистих питань) – четвер з 16.00 до 17.30.

За захистом конституційних прав громадян на звернення до органів державної влади та реалізацію їх прав на оскарження прийнятих рішень органами державної влади, громадяни мають право звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Подати звернення до Уповноваженого можна:

Подати усне звернення на гарячій лінії: 0-800-501-720.

Нагадаємо, хто може отримувати пенсію за вислугу років із солідарної системи. Деякі українці можуть вийти на пенсію раніше.