UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пенсія у зв’язку з інвалідністю: як оформити посвідчення

Це можна зробити трьома способами.

В Україні існує кілька видів пенсії. Серед них – пенсія у зв’язку з інвалідністю. Фахівці «Право на захист» пояснили, як оформити пенсійне посвідчення у зв’язку з інвалідністю.

Читайте також: Соціальні виплати: як розраховується пенсія у 2023 році

Для оформлення пенсійного посвідчення необхідно звернутися до територіального органу Пенсійного фонду України із заявою, оформленою відповідно до додатка 1 до Порядку оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії, та іншими необхідними документами.

Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

Можна отримати або електронне пенсійне посвідчення у вигляді платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням, містить графічну та електронну інформацію про власника, ключі кваліфікованого електронного підпису в Ощадбанку, або пенсійне посвідчення у паперовій формі.

Як отримати пенсійне посвідчення

Щоб отримати пенсійне посвідчення, необхідно:

Отримати результат надання послуги заявник може звернувшись до сервісного центру ПФУ особисто або через законного представника.

Через військове вторгнення РФ в Україні зростає число людей з інвалідністю. Під час війни спростили процедуру проходження медико-соціальної експертизи. Нагадаємо, хто може отримати групу інвалідності.