UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парламент скасував підвищення окладу суддів з 1 січня 2014 року

Розмір мінімальної зарплати з 1 грудня 2013 року становить 1218 грн на місяць, у такому ж розмірі він запланований Кабінетом міністрів на перше півріччя 2014 року в запропонованому проекті держбюджету на наступний рік.

Верховна Рада України скасувала підвищення посадового окладу суддів з 1 січня 2014 року для економії 600 млн грн.

На підтримку відповідного законопроекту на засіданні у четвер, 19 грудня, проголосували 245 народних депутатів. Проект закону передбачає виключення із закону про судоустрій і статус суддів норми про підвищення з 1 січня 2014 року посадового окладу судді з 10 до 12 розмірів мінімальної заробітної плати.

Представляючи законопроект, народний депутат фракції Партії регіонів Артур Мартовицький зазначив, що "впровадження зазначеної норми закону вимагає близько 600 млн грн державних коштів".

"У той же час економічне становище в країні, продовження нестабільності на світових товарних і фінансових ринках і нестійкою розвиток світової економіки формують ризики для прогнозу макропоказників на 2014 рік. В таких умовах передбачити підвищення оплати праці суддів неможливо. Введення ж визначених законом України "Про судоустрій і статус суддів" умов оплати праці суддів без фінансового забезпечення призведе до виникнення заборгованості по заробітній платі в судах і відповідно зростання соціальної напруженості", - зазначив він.

Як повідомлялося, розмір мінімальної зарплати з 1 грудня 2013 року становить 1218 грн на місяць, у такому ж розмірі він запланований Кабінетом міністрів на перше півріччя 2014 року в запропонованому проекті держбюджету на наступний рік. !zn

Читайте також:

Рада збільшила стелю держборгу для отримання грошей від Росії

Рада відклала на рік зниження ПДВ і рассрочила на три роки зниження податку на прибуток

Рада призначила дату прийняття держбюджету-2014

Кабмін зобов'язав НКРЕ заморозити зростання цін і тарифів енергокомпаній на 2014 рік