UA / RU
Підтримати ZN.ua

Парламент Кіпру проголосував проти податку на депозити

Законопроект про конфіскацію частини депозитів не підтримав жоден депутат. 36 депутатів проголосували проти, 19 утрималися.

Парламент Кіпру відхилив законопроект про введення примусового списання частини депозитів у вигляді "податку". Сесію парламенту транслює кіпрське державне телебачення.

Запропонований законопроект передбачав списати 6,75% депозитів, на яких знаходиться 20-100 тисяч євро, і 9,9% з більш великих вкладів. Попереднє рішення про списання було прийнято урядом на вимогу кредиторів ЄС.

Жоден депутат не підтримав законопроект. 36 депутатів проголосували проти, 19 утрималися.

ЗМІ повідомляють, що поруч з будівлею парламенту проходить демонстрація, учасники якої протестують проти скорочення їх вкладів. Серед маніфестантів є люди з російськими прапорами.

Як очікується, переговори про фінансове майбутнє Кіпру продовжаться в середу, 20 березня. Президент Нікос Анастасіадіс скликає екстрену раду лідерів партій. Очікуються також нові переговори Анастасіадіса з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Міністр фінансів Міхаліс Сарріс перебуває з вечора вівторка в Москві, де він розраховує зустрітися з главою Мінфіну РФ Антоном Силуановим. Передбачається, що на переговорах буде обговорено питання про пролонгацію російського кредиту Кіпру на 2,5 мільярди євро. !zn

Читайте також:

Міністр фінансів Кіпру перед поїздкою до Москви подав у відставку

Росія в паніці заявила про "конфіскацію чужих грошей" урядом Кіпру

Колишні чиновники НБУ оцінили український капітал на Кіпрі в 12-25 млрд доларів