UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Пакунок малюка»: для отриманням грошової компенсації батькам потрібно відкрити спеціальний рахунок

Про це розповіли у Державні службі України у справах дітей.

В Україні батьки, у яких народилася дитина, отримують в пологовому будинку одноразову натуральну допомогу «Пакунок малюка». За бажанням батьки можуть отримати компенсацію вартості «пакунку малюка».

Читайте також: «Пакунок малюка»: як його отримати при народженні дитини

Але для своєчасного отримання грошової компенсації «пакунку малюка» таким родинам необхідно відкрити саме спеціальний банківський рахунок. Про це розповів Голова Державної служби України у справах дітей Петро Добромільський на сторінці відомства у Facebook.

Він зазначив, що до Державної служби України у справах дітей надходять повідомлення про те, що деякі родини не можуть отримати грошову компенсацію «пакунку малюка». Проблема, переважно, полягає у відкритті некоректного банківського рахунку.

Петро Добромільський розповів про умови отримання грошової компенсації «Пакунок малюка».

На сьогодні розмір грошової компенсації  становить 7 689 грн. Витратити кошти можна в магазинах, список яких розміщений на сайті Мінсоцполітики.

За словами Петра Добромільського, отримати грошову компенсацію можуть тільки ті батьки, які не отримали «Пакунок малюка» в натуральній формі в пологовому будинку або органу соціального захисту.

Нагадаємо, у 2024 році склад «Пакунку малюка» було переглянуто із урахуванням побажань батьків та думки експертів.