UA / RU
Підтримати ZN.ua

Отримання субсидії: як її продовжити особам, які проживали на окупованій території

Це стосується також тих, хто проживав в зоні бойових дій.

Українці, які не можуть самостійно оплачувати комунальні послуги, можуть звернутися за призначенням житлової субсидії. В Telegram-каналі Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області пояснили, що потрібно зробити для продовження та отримання субсидії особам, які проживали на території, де зараз ведуться активні бойові дії, та отримували субсидію на житлово-комунальні послуги.

Читайте також: Житлова субсидія: за які покупки можуть її позбавити

Відповідно до постанови Уряду від 08.05.2024 № 521 громадяни, які в 2022 році проживали на тимчасово окупованих територіях або територіях активних бойових дій, де структурні підрозділи з питань соціального захисту населення не мали можливості здійснювати свої повноваження, та яким пільги й житлові субсидії виплачувалися згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану», для продовження отримання виплат повинні до 1 липня 2024 року звернутися до органів Пенсійного фонду України із заявами про призначення житлової субсидії або пільги.

Отже, якщо ви одночасно відповідаєте всім  наступним критеріям:

то вам потрібно до 1 липня 2024 року подати заяву та необхідні документи до органу Пенсійного фонду України в один із способів:

Нагадаємо, чи можуть призначити субсидію домогосподарству, якщо особа працює на півставки.