UA / RU
Підтримати ZN.ua

Останній банківський день: коли він буде в цьому році

Роз'яснення дали у ДПС.

Вже скоро українці відзначатимуть Новий рік. Платникам податків важливо до свята встигнути сплатити податки. У Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків розповіли, коли буде останній банківський день у 2023 році.

У ДПС пояснили, що останнім банківським днем для зарахування платежів на рахунки, що відкриті в Казначействі, буде 29 грудня 2023 року.

Читайте також: Податки для ФОП: що змінить з січня 2024 року

Так, у період з 30 грудня 2023 року по 1 січня 2024 року включно міжбанківські платіжні операції через Систему електронних платежів Національного банку України (СЕП НБУ) від Казначейства та/або на адресу Казначейства не здійснюватимуться (учасники СЕП НБУ не зможуть здійснювати платежі на адресу Казначейства, а Казначейство – на адресу учасників СЕП НБУ).

У відомстві зазначили, що сервіс інтеграції Казначейства з ДПС в частині обміну інформацією по єдиному рахунку, рахунках, відкритих в СЕА ПДВ та в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового з 30 грудня 2023 року по 1 січня 2024 року буде відключений.

«Починаючи з 02 січня 2024 року Казначейство в СЕП НБУ працюватиме у звичайному режимі», – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, як відпочиватимуть українці на Новий рік та чи буде додатковий вихідний на свята.