UA / RU
Підтримати ZN.ua

Основний дохід інвестфондів США забезпечили криптовалютні активи

Найприбутковішим став інвестфонд, що вклався в ethereum.  

Пайові інвестиційні та біржові фонди в році, що минає, вигравали на криптовалютвх і бігтезі, при цьому втратили ПІФи з нафтогазовими активами в портфелі. Про це повідомляє Liga.net із посиланням на Reuters, який в свою чергу посилається на статистику інформаційно-аналітичної компанії Morningstar (США).

Найприбутковішим інвестфондом 2020 роки (дані на 9 грудня) став фонд Grayscale Ethereum Trust (+ 333,7%), який вклався в криптовалюту ethereum.

Цього року загальні активи, вкладені в криптовалютні фонди, досягли рекордних $15 млрд в порівнянні з $2,57 млрд в кінці 2019 року.

Ще одним прибутковим сектором 2020 року стали високі технології за рахунок процесів, які прискорилися через пандемію: перехід на віддалену роботу, проведення зустрічей та конференцій в Zoom, замовлення товарів і їжі додому через інтернет.

Випускаються Bank of Montreal біржові ноти MicroSectors FANG + 2X Leveraged ETN і MicroSectors FANG + 3X Leveraged ETN, які використовують кредитне плече для інвестицій в найбільші компанії FANG (Facebook, Apple, Netflix, Google), показали прибутковість в 301,9% і 201,9% відповідно. Це зробило їх другим і третім кращими фондами за 2020 рік.

Найгірші фонди року інвестували вдолгу в акції нафтогазового сектора. Інвестори, які купили папери таких фондів з плечем, втратили майже все. Наприклад, ETF Direxion Daily S & P Oil & Gas E & P 2X впав на 97,3% за рік, а ETF Direxion Daily Junior Gold Miners Bear 2X впав на 95,5%.

Читайте також: Послів за інвестиціями рахують

Нагадаємо, що фінансовий аналітик і автор численних бестселерів Роберт Кіосакі дав прогноз з приводу інвестицій в золото, срібло і криптовалют на найближчий час.