UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ощадбанк РФ оприлюднив список валют, яких у Росії більше немає

Крім рублів, на Росії поки що не закінчилися євро, ієни, швейцарські франки, норвезькі крони та сінгапурські долари.

Ощадбанк Росії повідомив про обмеження списку валют, доступних для переказу на території РФ. Про це йдеться у Телеграм-каналі банку.

З 18 березня клієнти банку не зможуть зробити переказ в інший банк у доларах США, канадських доларах, фунтах стерлінгів, данських та шведських кронах.

"Через санкції з 18 березня обмежений список валют, доступних для переказу на рахунки в інші банки по Росії та за кордон. Це означає, що в Сбері не можна буде зробити переказ в інший банк у доларах США, канадських доларах, фунтах стерлінгів, датських та шведських кронах", - йдеться у повідомленні.

У той же час, на Росії, крім рублів, поки що не закінчилися євро, ієни, швейцарські франки, норвезькі крони та сінгапурські долари.

"В офісах Ощадбанку ви, як і раніше, можете відправляти перекази як по Росії, так і за кордон у валюті: рублі, євро, ієни, швейцарські франки, норвезькі крони та сінгапурські долари", - йдеться в повідомленні.

Цікаво також, що переклади за кордон через додаток Ощадбанк Онлайн залишаються доступні тільки в євро.

Нагадаємо, 17 березня Російська Федерація, яка перебуває під забороною на продаж і поставку готівкових доларів , і ще кілька днів тому збиралася здійснювати виплати за зовнішнім боргом у рублях, заявила, що знайшла валюту і здійснила виплату купона в доларах.

Проте станом на закриття торгів на Лондонській біржі  16 березня, власники бондів РФ так і не отримали купонних платежів у доларах.

Якщо повідомлення РФ про виплату боргу не буде підтверджено, це означатиме дефолт країни. Якщо ж Росія все-таки знайшла долари для проведення платежу, наступний платіж необхідно буде здійснити 4 квітня. В противному разі країну-агресора все ж таки спіткає дефолт.

Крім того, Мінфіну РФ вже наступного понеділка, 21 березня, необхідно буде виплатити купонний дохід за суверенними єврооблігаціями, номінованими в доларах. Про це свідчать емісійні документи.