UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ощадбанк" може автоматично продовжити дію платіжних карток для мешканців ОРДЛО

У разі припинення автоматичного продовження карт, пенсіонери з ОРДЛО можуть мати проблеми з тим, щоб особисто з'явитися до відділень на підконтрольній території

Дія платіжних карток АТ "Ощадбанк" для осіб з окупованих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) може бути за замовчуванням продовжена і після 31 грудня 2021 року, попри те що банк припиняє автоматичне обслуговування карт внутрішньо переміщених осіб з 1 січня 2022 року.

"Заходи щодо продовження дії карток "Ощадбанком" проводилися як тимчасовий превентивний захід, який спрямований насамперед на захист громадян від COVID-19", — повідомила керівниця філії Донецького обласного управління "Ощадбанку" Світлана Івенко в інтерв'ю телеканалу "Дом".

За словами керівника донецької філії, продовження дії карток можливе, оскільки незаконні збройні формування здійснюють блокування роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на лінії зіткнення та вводять нові обмеження для тих, хто хоче виїхати на підконтрольну уряду Україні територію. Тож, у разі припинення автоматичного продовження карт, пенсіонери з ОРДЛО не зможуть особисто з'явитися до відділень на підконтрольній території.

Вона нагадала, що продовження дії карток для мешканців на окупованій території Донбасу "Ощадбанк" запровадив у зв'язку з пандемією COVID-19, у березні 2020 року.

Читайте також: Безкоштовне перевезення до КПВВ організували для мешканців окупованих Донбасу і Криму

Раніше АТ "Ощадбанк" повідомив, що починаючи із 1 січня 2022 року припинить автоматичне продовження терміну дії платіжних карток внутрішньо переміщених осіб (ВПО).