UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оренда нерухомості: майже половина об'яв по житлу в Києві - фейкові

В столиці важко орендувати житло, яке б задовольняє всі вимоги.   

Найдорожчими містами щодо оренди житла в Україні наразі є Ужгород, далі йдуть Львів і Київ. Про це розповіла президентка Асоціації фахівців з нерухомості України Олена Гайдамаха, пише businessua.com з посиланням на інтерв’ю Українському радіо.

За її словами, середня вартість оренди однокімнатної квартири в Ужгороді коливається на рівні 200 доларів. Але є дуже сучасні квартири, на які ціни значно вищі. Це відбувається тому, що Ужгород на першому місці за будівництвом, там дуже багато новобудов.

Відносно Києва, то у столиці на даний час досить дорога оренда та важко знайти квартиру.

«40% і більш оголошень, які розміщені на різноманітних порталах, — фейкові. Це неіснуючі обʼєкти, по яких працює ріелторський ринок. Для того, щоб піймати клієнта, щоб він зателефонував і йому сказали „вибачте, цієї квартири немає, але є трішки більша або трішки дорожча, в іншому районі“ тощо», — пояснила Гайдамаха.

Читайте також: Нерухомість в Україні: Київ не увійшов у топ-5 за швидкістю будівництва та попитом на нове житло

Як писало ZN.UA, коли пояснюють, від чого залежить вартість нерухомості, то кажуть: локація, локація і ще раз локація. Нині ж в Україні цей вислів можна перефразувати так: волатильність, волатильність і ще раз волатильність. Адже ціни на нерухомість із початком широкомасштабного вторгнення РФ стали як ніколи волатильними, тобто такими, що весь час змінюються. Про це читайте у статті - Нерухомість-2024: ціни на оренду полетіли вгору, продажі — в стані стагнації.