UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОПЗ відновив роботу

Наразі працюють на умовах давальницької сировини, але розглядають і інші варіанти роботи.

Найбільший виробник аміаку і карбаміду "Одеський припортовий завод" відновив роботу. Планується переробка сировини за давальницькою схемою, повідомив на своїй сторінці в Facebook перший заступник голови правління Микола Щурик.

"Сьогодні почали запуск заводу! Поки задіяна давальницька схема, але відпрацьовуємо всі можливі варіанти", - написав він.

Давальницька схема передбачає, що ОПЗ переробляє газ в кінцевий продукт. При цьому сам завод не є власником аміаку і карбаміду, виробленого з цього газу. Хто є постачальником газу, поки не відомо.

Нагадаємо, що минулого тижня Фонд держмайна України завершує прийом заявок по відновленню роботи ОПЗ. Серед варіантів були: передача в оренду майна товариства, здійснення операцій з давальницькою сировиною, передача майна в управління і т.ін.

Крім того, 6 лютого ФДМ, на зборах акціонерів, попередньо погодили здачу ОПЗ в оренду.

Також повідомлялося, що ОПЗ припинив роботу з січня 2017 року.

Читайте також: На саміті "Україна-ЄС" будуть говорити про корупцію, "безвіз" і Мінські угоди

Раніше ФДМ планував у грудні 2017 року повторно провести аукціон з продажу 99,6% акцій ОПЗ. Про це йдеться в плані приватизації на 2017 рік, опублікованому в офіційному виданні фонду "Відомості приватизації".

Як відомо, Фонд держмайна не зміг продати ОПЗ 18 липня 2016 року, оскільки жодна компанія не подала заявку для участі в конкурсі зі стартовою ціною 13,175 млрд грн ($ 525 млн). Послухавшись МВФ і ЄБРР уряд України знизив стартову ціну ОПЗ в 2,5 рази - до 5,16 млрд грн (близько $ 200 млн), і продовжило термін приватизації заводу.

Однак конкурс з приватизації ОПЗ не відбувся через відсутність заявок від компаній, які раніше виявляли інтерес до купівлі підприємства.

В кінці грудня 2016 року група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського заявила про зацікавленість в оренді ОПЗ.