UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОПЗ можуть віддати в оренду на наступному тижні

24 лютого закінчується термін прийому пропозицій Фондом держмайна про відновлення роботи ОПЗ.

Фонд держмайна України завершує прийом заявок по відновленню роботи Одеського припортового заводу, як повідомила прес-служба Фонду.

Наголошується, що термін прийому пропозицій закінчується 24 лютого.

"Протягом місяця Фонд як орган управління корпоративними правами держави в ОПЗ збирав пропозиції від потенційних інвесторів і партнерів, зацікавлених у співпраці", - йдеться в повідомленні.

Серед варіантів взаємодії були запропоновані передача в оренду майна товариства (як цілісного майнового комплексу, так і окремих об'єктів нерухомого майна), здійснення операцій з давальницькою сировиною, передача майна в управління і т. д.

Голова ФДМ Ігор Білоус повідомив, що Фонд отримав відповідні пропозиції.

"Ми ставимо за мету запустити завод як можна швидше. І не стільки із-за необхідності наповнювати державний бюджет, скільки з-за соціального фактору та необхідності збереження кадрового потенціалу. Наступного тижня ми розглянемо варіанти, які дадуть можливість в короткі терміни відновити роботу ОПЗ", - прокоментував голова Фонду.

Згідно з інформацією Фонду, 6 лютого ФДМ на зборах акціонерів ОПЗ попередньо погодив здачу ОПЗ в оренду.

Раніше повідомлялося, що Фонд запланував у грудні 2017 року повторно провести аукціон з продажу 99,6% акцій ОПЗ. Про це йдеться в плані приватизації на 2017 рік, опублікованому в офіційному виданні фонду "Відомості приватизації".

Читайте також: Фонд держмайна має намір продати близько 450 об'єктів у 2016 році

Як відомо, ФДМ не зміг продати ОПЗ 18 липня 2016 року, оскільки жодна компанія не подала заявку для участі в конкурсі зі стартовою ціною 13,175 млрд грн (525 млн доларів). Послухавшись МВФ і ЄБРР уряд України знизив стартову ціну ОПЗ в 2,5 рази - до 5,16 млрд грн (близько 200 млн доларів), і продовжив термін приватизації заводу.

Однак конкурс з приватизації ОПЗ не відбувся через відсутність заявок від компаній, які раніше виявляли інтерес до купівлі підприємства.

7 грудня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що невдалий повторний конкурс з продажу ОПЗ продемонстрував нездатність керівництва Фонду держмайна управляти державним майном.

Крім того, в кінці грудня 2016 року група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського заявила про зацікавленість в оренді ОПЗ.