UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОПК та енергетики бронюватимуть 100% працівників: Мінекономіки пояснило, де ще можливе повне бронювання працівників

У список підприємств з максимальним бронюванням потрапили також ті, що будують фортифікації та інші галузі

В Україні змінено систему бронювання для окремих галузей економіки. Зокрема, 100% бронювання отримують підприємства, які працюють в електроенергетичному комплексі. Про ці та інші новації повідомляють у Міністерстві економіки України, уточнюючи зміст постанови Кабінету Міністрів, яка регулює систему бронювання.

Які підприємства тепер матимуть можливість бронювати працівників на 100%?

Підприємства оборонно-промислового комплексу, які мають контракти на виконання певних видів робіт зі Збройними силами України та іншими військовими формуваннями, отримають максимальний розмір бронювання – 100% від персоналу.

Такі самі умови постановою уряду передбачені тепер і для деяких інших підприємств та галузей, зокрема:

Які ще зміни є в бронюванні?

В Мінекономіки також пояснили, що постановою уряду змінено систему бронювання військовозобов'язаних і знято обмеження щодо можливості бронювання з огляду на військово-облікові спеціальності, вік та наявність військового звання.

Також постановою уряду збільшено термін бронювання працівників підприємств, що мають критичне значення для економіки, з 6 місяців до 12 місяців.

В міністерстві наголосили, що незабаром буде реалізовано опцію дистанційного електронного бронювання.

Раніше керівники ОПК публічно оголосили, що прогалини у системі бронювання військовозобов’язаних громадян стали причиною того, що оборонні компанії втрачають важливих спеціалістів. Відповідно, нестача співробітників може загрожувати виробництву зброї.