UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОПЕК очікує більш суттєвого скорочення видобутку нафти країнами картелю

За підсумками виконання угод всіма підписантами буде прийнято рішення про їх продовження чи непродовження.

ОПЕК очікує ще більшого скорочення видобутку нафти країнами, що входять в картель, в лютому 2017 року, повідомив генеральний секретар ОПЕК Мухаммед Баркіндо.

"Ми очікуємо більший рівень виконання, ніж у січні. Січень - перший місяць. Всі працюють", - підкреслив Баркиндо.

Раніше генсек ОПЕК прокоментував перспективу пролонгації віденських угод, які були укладені наприкінці листопада. Баркіндо вважає, що говорити про продовження договору країнами-членами ОПЕК та країнами, що не входять в картель, поки зарано. На думку генерального секретаря ОПЕК, спочатку слід оцінити поточні результати.

"Поки рано говорити про це. Коли ми зустрінемося в травні, ми зможемо подивитися на всі дані, щоб перевірити, чого ми досягли", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Росія не виконує домовленості з ОПЕК про скорочення видобутку нафти. РФ з початку року зменшила свій щоденний видобуток лише на 100 тисяч барелів на добу.

Країни ОПЕК домовились про скорочення видобутку нафти після року переговорів. З 1 січня 2017 року вони скоротять видобуток нафти на 1,2 млн барелів на день - до 32,5 млн. При цьому угода передбачає і участь країн, що не входять в картель. Вона розрахована на півроку з можливістю продовження ще на шість місяців.

Тим часом країни, що не входять в ОПЕК, домовилися скоротити видобуток нафти на 600 тисяч барелів на добу. Повідомлялося, що з цієї кількості половина припадає на Росію.