UA / RU
Підтримати ZN.ua

Опалювальний сезон: Шмигаль розповів, як Україна готується до важкої зими

Прем'єр-міністр запевнив, що підготовка йде за графіком.

Україна готова до майбутнього опалювального сезону в середньому на 60%. Поповнення сховищ вугіллям та газом здійснюється згідно з графіком і дозволить країні стабільно пережити зиму. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль

За словами політика, разом з обласною, місцевою владою та громадами уряд готується до «усіх можливих сценаріїв» під час опалювального сезону 2022/2023. 

«Зараз усі області готові в середньому на 60%. Це відповідає плану підготовки, що розробив уряд. Будемо пришвидшуватися в цьому напрямку, аби стабільно пройти опалювальний сезон», – сказав Шмигаль. 

Глава Кабміну зазначив, що за планом, до 15 жовтня на складах ТЕС і ТЕЦ має бути забезпечено 2,5 млн тонн вугілля. Міністр енергетики Герман Галущенко доповів, що станом на 4 серпня у сховищах зберігається 1,8 млн тонн вугілля. Урядовці запевняють, що підготовка до зими йде за графіком.

Читайте також: Як заплатити за газ «Нафтогазу» онлайн: докладна інструкція

Нагадаємо, що наприкінці липня стало відомо, коли розпочнеться майбутній опалювальний сезон та скільки користувачам доведеться платити за газ.

Опалювальний сезон 2022/2023 стане найскладнішим для України за весь час незалежності. Докладніше у статті Олександра Кітраля «Зима наближається: які труднощі очікують українців, і що робити».