UA / RU
Підтримати ZN.ua

ООН та Укрпошта пропонують тримісячну грошову допомогу переселенцям

Мова йде про  2 220 гривень на людину протягом трьох місяців.

Агентство ООН у справах біженців - УВКБ ООН, - розпочало разом з Укрпоштою масштабну програму грошової допомоги, щоб допомогти вразливим переміщеним особам задовольнити їхні основні потреби. Про це йдеться у спільному офіційному повідомленні  УВКБ ООН та Укрпошти.

«УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців, об’єднало зусилля з Укрпоштою, щоб розпочати програму грошової допомоги, щоб охопити – на першому етапі – 360 000 переміщених осіб по всій Україні, щомісячно надаючи 2 220 гривень на людину протягом трьох місяців. Сім’ї зможуть отримати готівку через відділення Укрпошти, або скористатися адресною доставкою», - йдеться у повідомленні.

Програма служить доповненням до національної системи соціального захисту та соціальної допомоги, та має на меті підтримати людей, які були змушені тікати через російську агресію, щоб вони змогли задовольнити свої основні потреби, включаючи оренду житла, придбання їжі та предметів гігієни. Ця грошова допомога є частиною підтримки, яку надають УВКБ ООН та партнери.

Запис у програму грошової допомоги вже розпочався у Львові та буде проходити в інших населених пунктах України. Наразі УВКБ ООН та його партнери «Право на Захист» та КримSOS зареєстрували 1 543 осіб (720 сімей), перші виплати заплановані на 25 березня і пізніше. Програма призначена для вимушено переміщених осіб, які не планують залишати територію України.

УВКБ ООН створює пункти збору даних для включення в програму у Львові, а незабаром і в інших містах. Більш детальну інформацію про географічне покриття програми дивіться на сайті УВКБ ООН.

Проект реалізується через партнерів УВКБ ООН в Україні: БФ «Право на Захист», громадські організації КримSOS, NEEKA, Nehemiya.

За додатковою інформацією звертайтесь за номером 0800307711.

Читайте також: Україна отримала 50 авто швидкої допомоги для евакуації поранених

Раніше Кабмін спростив процедуру ввезення гуманітарної допомоги з-за кордону.