UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти знищили найбільшу в Європі птахофабрику на Херсонщині

Загинуло 4 млн курей без можливості їх утилізації.

Окупанти знищили найбільшу в Європі птахофабрику "Чорнобаївська", що розташована у Херсонській області. Як повідомили у регіональному управлінні агрохолдингу “Укрлендфармінг” в Херсонській і Миколаївській області, через воєнні дії з боку РФ більше 4 млн курей дорослого поголів'я і близько 700 тисяч молодняка загинуло без можливості їх утилізувати.

Тільки прямі втрати від знищення окупантами цього виробництва склали близько 800 млн грн. А загальні фінансові втрати від знищення виробництва яєць курячих внаслідок російської агресії на поточний момент сягають 1,5 млрд грн.

Читайте також: Окупанти перетворили на пекло ферму під Харковом: убили дві тисячі корів

Крім того, окупанти вивезли 470 одиниць техніки переважно виробництва John Deer (комбайни, трактори, обприскувачі, сіяли), безпілотні літальні апарати для обробки земель та інші товарно-матеріальні цінності. Окупанти вкрали практично все, що знаходилось на території бази: паливно-мастильних матеріалів та посівного матеріалу, засобів захисту рослин на 60 млн доларів, близько 100 тисяч тонн насіння соняшника та кукурудзи.

Зазначимо, за даними Мінагрополітики, окупанти знищили більше 200 тваринницьких ферм в Україні, завдані збитки сягають 2 млрд грн.