UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оформлення субсидії: які документи потрібні

Для її призначення треба відповідати певним критеріям.

Навіть під час війни українці повинні оплачувати комунальні послуги. Ті громадяни, які не мають на це достатньо коштів, можуть звернутися за призначенням житлової субсидії.

За інформацією Міністерства соціальної політики, щоб скористатися можливістю отримати субсидію, особі потрібно надати певний пакет документів, включаючи різноманітні підтвердження та заяви, пише «24 канал».

Читайте також: Житлова субсидія: кому можуть відмовити у її призначенні

Таким чином, обов’язкові документи, які слід надати:

Щодо останнього пункту, то споживач може подавати як паспорт громадянина України, так і тимчасове посвідчення чи документ біженця. При цьому, коли хтось проживає в іншому місці, але зареєстрований в житлі, на яке людина хоче отримати субсидію, потрібно подати документ, який підтвердить факт не проживання.

Це може бути довідка щодо проживання в іншому місці, документи про відбуття покарання та інші відповідні документи. Також слід додати акти обстеження житлових умов до комплекту документів (за наявності).

Відповідно, структурним підрозділом з питань соціального захисту населення приймається рішення про:

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Для втрати субсидії існують певні причини. Нагадаємо, у яких випадках її можуть скасувати.