UA / RU
Підтримати ZN.ua

Оформлення пільг: чи може подати заяву дружина УБД

Про це розповіли в ПФУ.

Учасники бойових дій мають право на низку пільг від держави. В Telegram-каналі Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області розповіли, чи може дружина учасника бойових дій (УБД) подати заяву на включення до Реєстру пільговиків та оформлення пільги.

Читайте також: Житлові пільги: які можуть отримати військові

Там зазначили, що подати заяву на призначення пільг замість ветерана війни можуть члени його родини. До них належать, зокрема, чоловік, дружина, непрацездатні батьки, неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства II групи, особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю внаслідок війни I групи та доглядає за нею, за умови, що особа з інвалідністю внаслідок війни не перебуває у шлюбі (постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1395 «Про реалізацію експериментального проекту з удосконалення порядку взяття на облік ветеранів війни і надання їм пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу»).

Замість двох окремих заяв, за експериментальним проєктом, можна подати одну спрощену – про взяття на облік та про надання пільг.

Подати заяву та необхідні документи можна в один зі способів:

Нагадаємо, які пільги передбачені для учасників бойових дій та ветеранів та як їх отримати.