UA / RU
Підтримати ZN.ua

Офіс Генпрокурора купує люксові авто за мільйони, незважаючи на війну

ОГ готовий витратити на два автомобілі 3,47 млн грн.

Незважаючи на війну в Україні, витрати та потреби, що з нею пов’язані, Офіс Генерального прокурора 5 жовтня оголосив тендер на придбання двох мінівенів на суму 3,47 млн грн. Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на повідомлення у системі «Прозорро».

Зазначається, що прокурорам знадобились чорні дев’ятимісні мінівени Hyundai Staria по очікуваній ціні 1,73 млн грн. При цьому прокурори хочуть бути сучасними - ця модель із футуристичним дизайном у стилі космічного корабля була представлена виробником у минулому році.

Автомобілі повинні мати фронтальні та бокові подушки безпеки водія і переднього пасажира. Також вони будуть оснащені системою електронної стабілізації в русі, системою сповіщення про пасажирів позаду, антиблокувальною системою гальмування, асистентами допомоги при старті в гору та запобігання повторному зіткненню.

Крім іншого, вимагається наявність клімат-контролю із системою антизапотівання, камера заднього огляду та задній парктронік. Інтер’єр передбачає текстильну оббивку сидінь і шкіряне оздоблення керма. Передні сидіння, кермо й дзеркала будуть із підігрівом, причому останні – з електроприводом.

Сукупності всіх цих вимог відповідає передньопривідна версія Hyundai Staria 8AT 2WD у комплектації Business, яка в салоні коштує 1,73 млн грн за автомобіль 2022 року випуску.

Читайте також: Укрзалізниця надала власну версію, як її тендер на 415 млн виграла фірма, пов'язана з Коломойським

Повідомлялось, що Рада національної безпеки і оборони на початку жовтня оголосила тендер на розробку реєстру олігархів. До реєстру вірогідно увійде лише кілька осіб. При цьому РНБО пропонує за роботу чималу суму – 2,90 млн грн.