UA / RU
Підтримати ZN.ua

Однак з пам’ятних монет України перемогла в відомому міжнародному конкурсі в США

Монета "Сміливість бути. UA” стала найкращою в категорії про сучасну подію в міжнародному конкурсі “Монета року”.

За підсумками міжнародного конкурсу “Монета року” срібна пам’ятна монета “Сміливість бути. UA” стала найкращою монетою про сучасну подію. Також вона увійшла до 10 найкращих монет світу цього монетного конкурсу. Про це стало відомо під час Всесвітньої виставки грошей у Роузмонті (США), інформує Нацбанк. 

“Пам’ятна монета “Сміливість бути. UA” – особлива для нас. Адже відображає те, що об’єднує всіх українців. Це – сміливість!... Безперечно, що сміливість – це бути українцями. Тому на дзеркальному тлі нашої монети кожен зможе побачити своє обличчя і відчути себе частиною незламаної України”, - сказав голова НБУ Андрій Пишний.

Автори ескізів цієї знакової для кожного українця пам’ятної монети – київські художники Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук. Скульптор – Володимир Атаманчук (працівник Банкнотно-монетного двору НБУ).

Міжнародний конкурс "Монета року" щорічно проводить авторитетне нумізматичне видання World Coin News за підтримки The Journal of East Asian Numismatics. Цього року конкурс відбувся в 41-ий раз. Міжнародні експерти визначали переможців серед майже 600 монет із 42 країн світу, випущених у 2023 році.