UA / RU
Підтримати ZN.ua

Один з українських банків запускає наступного тижня продаж валюти у застосунку

До 21 липня, якщо не йшлося про імпортерів, валюту можна було купити лише на готівковому ринку.

Monobank анонсував запуск продажу валюти у застосунку наступного тижня. Про це повідомив співзасновник банку Олег Гороховський.

За словами Гороховського, наступного тижня планується включити купівлю валюти у застосунку із розміщенням на тримісячний терміновий депозит.

«Це те, що дозволив НБУ. Жодних додаткових комісій. За курсами у застосунку», — зазначив він.

Нагадаємо, 21 липня крім зміни офіційного курсу долара, НБУ оновив низку інших обмежень, запроваджених після 24 лютого. Деякі з них регулятор послабив.

Зокрема, Нацбанк дозволив громадянам купувати безготівкову валюту у банках для поповнення валютних депозитів. Робити це можна в межах ліміту, який становить еквівалент 50 тис. грн на місяць.

Досі, якщо не йшлося про імпортерів, валюту можна було купити лише на готівковому ринку: у небанківських, а згодом – і в банківських обмінних пунктах.

Банки могли продавати населенню валюти рівно стільки, скільки її в нього купили, тож знайти долари чи євро в касах банків вдавалося не завжди. Безготівкові операції з купівлі валюти, зокрема через застосунки, були заборонені.

Раніше Нацбанк не раз повідомляв, що одним з ключових чинників попиту населення на валюту була потреба в заощадженнях.

Люди скуповували долари через побоювання щодо подальшого знецінення гривні. Ці побоювання особливо посилилися в умовах невизначеності, пов’язаної з війною.