UA / RU
Підтримати ZN.ua

Один з пунктів пропуску кордону Україна-Польща повністю заблоковано на виїзд

На інших є мінімальний рух

Блокування польскими протестувальниками українсько-польського кордону з ранку здійснюється одразу на п'яти пунктах пропуску. В бік Польщі майже припинено рух вантажного транспорту на пунктах «Шегині», «Ягодин», «Угринів». Один з пунктів пропуску «Зосін – Устилуг» на виїзд з України повністю заблоковано для вантажного транспорту. На в'їзд в Україну протестувальники пропускатимуть не більше 6 вантажівок щогодини, повідомляє Держприкордонслужба.

Читайте також: Польські протестувальники заблокували виїзд вантажного транспорту на ПП «Угринів»

13 березня протестувальники планують поновити блокування вантажівок у напрямку пункту пропуску «Корчова-Краківець». Рух легкових транспортних засобів та автобусів на всіх напрямках не обмежується

Раніше, після появи повідомлень про блокування проїзду пасажирських автобусів консул Генерального консульства України в Любліні Сергій Царук відвідав пункт пропуску “Дорогуськ-Ягодин”. Він наголосив поліції та протестувальникам на неприпустимості будь-яких затримок руху пасажирських автобусів, повідомило Генконсульство України у Любліні. 

Зазначається, що поліція заперечила факти блокування протестувальниками руху пасажирських автобусів. Проте у Генконсульстві уточнили, що рух автобусів може сповільнюватись через проходженням через коридор протестувальників іншого транспорту. У таких випадках автобуси можуть очікувати до півгодини часу.