UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обмін зношених доларів: Укрексімбанк більше не приймає валюту на інкасо

В банку пояснили своє рішення високою собівартістю цієї послуги.

Державний Укрексімбанк з 25 липня призупинив надавати банківську послугу, що має назву "приймання на інкасо зношених, пошкоджених банкнот іноземної валюти І групи класифікатора іноземних валют НБУ та банкнот іноземних держав, вилучених з обігу". Про це пише LIGA.net з посиланням на пресслужбу банку.

Відповідно до повідомлення, таке рішення було обумовлене відсутністю попиту на послугу разом з високою собівартістю і складністю. Оскільки вартість операції зростала на фоні збільшення логістичних та адміністративних витрат банку, що є результатом припинення руху цивільних літаків у повітряному просторі України через війну.

"Поновлення банком можливостей з вивезення на інкасо зношених банкнот за кордон до банків-кореспондентів залежатиме насамперед від відновлення авіасполучення", – зазначили у банку.

Укрексімбанк разом з відновленням приймання на інкасо банкнот також опрацьовуватиме питання щодо доцільності та можливостей розширення географії надання цієї послуги на всю мережу банку або її частину.

Читайте також: Нацбанк змінив прогноз щодо зростання ВВП України з урахуванням своїх очікувань щодо тривалості війни

Повідомлялось, що Нацбанк може підняти офіційний фіксований курс на 10% до 40,2 гривень за долар наприкінці 2023 року. Однак рішення буде залежати від обсягів зовнішньої допомоги на наступний рік.