UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОАЕ буде брати участь в переговорах щодо заморожування видобутку нафти

Міністр нафти держави підтвердив свою участь.

Міністр нафти ОАЕ Сухейл аль-Мазруі підтвердив, що візьме участь в переговорах країн-членів ОПЕК та інших великих світових виробників нафти про заморожування обсягів видобутку, які заплановані на 17 квітня в Досі, повідомило агентство Bloomberg.

Як повідомлялося, Катар розіслав всім країнам-членам ОПЕК, а також іншим великим нафтовидобувним країнам запрошення взяти участь на засіданні в Досі в квітні. Свою згоду вже висловили Ангола, Ірак, Нігерія, Алжир, Саудівська Аравія, Катар, Венесуела, Росія, Кувейт та Еквадор, в той час як представники Лівії, Аргентини і Бразилії не будуть присутні на переговорах.

В даний час членами ОПЕК є Алжир, Ангола, Еквадор, Іран, Ірак, Кувейт, Лівія, Нігерія, Катар, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Венесуела, Індонезія.

Раніше повідомлялося, що 16 лютого Росія, Саудівська Аравія і деякі країни ОПЕК домовилися про заморожування рівня видобутку нафти на рівні січня. Однак угода повинна почати діяти лише за певної умови - якщо інші країни картелю також погодяться заморозити видобуток. Спочатку новина обвалила ринок, трохи пізніше це призвело лише до короткочасного підвищення цін на кілька доларів.